Epic Games, създателят на Fortnite, спечели голяма съдебна битка в САЩ

...
Epic Games, създателят на Fortnite, спечели голяма съдебна битка в САЩ
Коментари Харесай

Epic Games на Fortnite спечели антитръстовото дело на САЩ срещу Google

Epic Games, основателят на Fortnite, завоюва огромна правосъдна борба в Съединени американски щати против Гугъл в понеделник, когато журито реши, че колосът на търсачката има противозаконна монополна власт посредством своя магазин за приложения за Android.

Epic съди Гугъл и Apple през 2020 година, като упрекна софтуерните титани в корист с контрола върху съответните им магазини, продаващи приложения и друго цифрово наличие на мобилни устройства.

Гугъл и Apple вземат проценти от всички финансови транзакции в своите магазини за приложения, което подтиква недоволства от разработчици за неправдив „ налог “, натрапен от фирмите.

Поражението е рядка крах за американски софтуерен колос в американски съд, където съдиите неотдавна се произнесоха в интерес на огромните технологии против обвинявания в ръководство на противозаконни монополи или злоупотребяват с пазарната си мощност.

Журито в Сан Франциско лиши единствено няколко часа, с цел да вземе решение против Гугъл, като откри, че компанията е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР